Palvelinten hallinta ICT4TN022-3005

Vertaisarviointi


Laitteen/alustan tiedot, jolla arviointi suoritettiin:

  • Oracle VirtualBox 6.1.6
  • Xubuntu 18.04.03 LTS (+ VirtualBox guest additions)
  • 4GB RAM
  • 8GB Levytilaa (dynaaminen)
Tehtävä: Kolmen kurssin opiskelijan moduulin vertaisarviointi

Arvioitava: Markus Jauhiainen
Moduuli: Reverse proxy
Linkki: https://markusjauhiainenlinuxkurssi.design.blog/2020/05/17/palvelinten-hallinta-ict4tn022-3005-harjoitus-7/

Seurasin Jauhiaisen raportointia ja pääsin yhtenevään lopputulokseen raportin kanssa. Raportointi oli selkeää ja jokainen työvaihe kuvattu hyvin. Moduulin luomisessa käytetty selvästi paljon aikaa asian selvittämiseen ja opitun soveltamiseen. Tästä peräisin olevat lähteet mainittu hyvin raportoinnissa. Moduuli oli myös laitettu GitHubiin, joka teki sen testaamisesta ja arvioimisesta paljon miellyttävämpää. Aiheena reverse proxy erittäin kiinnostava ja sen käyttötarkoituksia oli myös pohdittu raportoinnissa erinomaisesti. Arvosanaksi moduulista antaisin 5.


Arvioitava: Joona Karvonen
Moduuli: Minecraft-palvelin
Linkki: https://joonakarvonen.design.blog/palvelinten-hallinta-joona-karvonen-harjoitus-7/

Seurasin Karvosen raportointia ja pääsin yhtenevään lopputulokseen raportin kanssa. Raportointi oli erittäin selkeää ja monimutkaisemmat asiat selitetty hyvin pala palalta. Moduulin tekemisessä käytetty ja sovellettu monipuolisesti opetettua, sekä selvästi itseopittua tietoa. Olisin toivonut moduulin olevan esimerkiksi GitHubissa, jolloin moduulin tiedostoja ei olisi tarvinnut kirjoittaa manuaalisesti omaa testausta varten. Aiheena Minecraft-palvelimen konfigurointi oli erittäin hyvä ja käytännöllinen tapa testata kurssin aikana opittuja taitoja. Arvosanaksi moduulista antaisin 4 tai 5.


Arvioitava: Markus Saikkonen
Moduuli: Nginx-webpalvelin & Virtual host
Linkki: https://markussaikkonen.com/2020/05/21/7-oma-moduuli-nqinx-virtual-host/

Seurasin Saikkosen raportointia ja pääsin yhtenevään lopputulokseen raportin kanssa. Raportointi oli selkeää ja työvaiheet oli kuvattu hyvin. Moduuli itsessään melko yksinkertainen ja olisin toivonut hieman lisää syvyyttä esim. muiden konfigurointien muodossa. Raportista/moduulista kuitenkin huomaa, että kurssilla opittuja asioita on käytetty hyvin moduulin luomisessa. Moduulin laittaminen esimerkiksi GitHubiin olisi ollut hyvä lisä, jottei tiedostoja olisi tarvinnut kirjoittaa käsin testausta varten. Aiheena webpalvelimen ja virtual hostin konfigurointi oli osuva valinta. Arvosanaksi moduulista antaisin 3 tai 4.


Lähteet:

Jauhiainen, Markus 2020: Palvelinten hallinta – ICT4TN022 – 3005 Harjoitus 7. https://markusjauhiainenlinuxkurssi.design.blog/2020/05/17/palvelinten-hallinta-ict4tn022-3005-harjoitus-7/, Luettu 25.5.2020

Karvonen, Joona 2020: Palvelinten Hallinta – Joona Karvonen – Harjoitus 7. https://joonakarvonen.design.blog/palvelinten-hallinta-joona-karvonen-harjoitus-7/, Luettu 26.5.2020

Saikkonen, Markus 2020: 7. Oma moduuli – Nqinx virtual host. https://markussaikkonen.com/2020/05/21/7-oma-moduuli-nqinx-virtual-host/, Luettu 26.5.2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: